Klima og Vejr

vejrikoner

Vejr og klima på Kreta

Januar: Kølig, regnfuld og blæsende.. Der er omkring en uge i januar, hvor vejret generelt er godt og vinden sløjer af. Disse dage kaldes Halcyon-dagene.

Februar: Lidt varmere og lidt mere sol end i januar. Mandeltræerne, blomstrer i februar som de første træer i blomst. Vejret kan være ret uforudsigeligt, dagene skifter mellem rigtig koldt og lunt.

Marts: Sædvanligvis koldt og blæsende, men dog med en del solskinsdage. I marts 2001 var der varmebølge i marts måned med temperaturer op til 30°C, men det var en undtagelse. Allerede i marts ses de første badene i havet.

April: Forår på Kreta med middeltemperaturer og ikke meget regn. De vilde blomster ses overalt og gør Kreta meget smuk og farverig.

Maj: Vejret på Kreta bliver varmt og solrigt. Regn er en sjældenhed efter den 10. maj. Nordenvinden, kaldet “Meltemi” er endnu ikke begyndt at blæse, havet er roligt og naturen viser sig fra sin bedste side. Maj anses for at være den bedste måned til udendørsaktiviteter. En jakke eller trøje vil dog være nødvendig om aftenen.

Juni: Sol og varme. Strandvejr!!

Juli og August: Noget vind og meget varme. “Meltemi”-vinden blæser i juli og august . Det er svært at lave andet end ligge ved stranden hele dagen. Find et skyggefuldt sted og husk at drikke masser af vand. Glem heller ikke hat og solcreme. Ikke de bedste måneder for de, som ikke har det godt med varme (30-35 C).

September: Solrig, mindre vind og en smule køligere. En god måned for udendørsaktiviteter. Husk en jakke eller en trøje om aftenen, specielt hvis du planlægger at besøge bjergområderne.

Oktober: Solrig, meget få dage med vind, nogle dage med regn, specielt på Vestkreta. Vejret er stadig godt til udendørsaktiviteter. Det er i oktober at den græske drik, raki, fremstilles af drueresterne. Varmt tøj er sjældent nødvendigt.

November: Vejret bliver uforudsigeligt. Det kan være solskin, men der er flere dage med regn og blæst. Pak en sweater og husk paraplyen. Søndenvinden begynder, nogle gange så stærk, at den medbringer sand fra Sahara. Dette sand dækker himlen over Kreta og skaber nogle helt specielle vejrfænomener.

December: Vejret varierer fra år til år med en blanding af blæsevejr, roligt vejr, sol, kulde og varme dage. Pak både varmt tøj og badetøj. Der er dage, hvor temperaturen på Sydkysten er så høj, at bade ikke blot er muligt, men også behageligt.

 

hellasvilla_ribbonalmyrida_ribbonvideo_ribbon