Chania

CHANIA – En historisk og kulturel perle ..

chania_hoteller

En tur ind til Kretas næststørste by Chania anser vi for et must, mindst een gang på en tur til Kreta.

Byen har ca. 55.000 indbyggere. Byen er opdelt i to dele: den nye bydel, med forretninger, kontorer banker mv. Og den gamle bydel som ligger omkring den venetianske havn, med mange gamle smalle, hyggelige gader og stræder. Fra Chanias havn i Souda udgår der færger til Piræus gennem det græske øhav og til Rhodos.

chania_havnepromenaden

En slentretur langs med den smukke venitianske havn, måske et stop for en forfriskning på en af de mange cafeer langs med kajen. Shopping i de små gader med butikker der tilbyder læder, smykker, kunst og andet, der er værd at tage med hjem.

Klik her for live video fra havnen i Chania.

Et andet stop man bør gøre i Chania, er en tur i Markedshallen. Den korsformede bygning ligger mellem centrum og havnen. Her finder du et massivt udvalg af lokalt producerede varer. Gå ind og oplev stemningen og mød de lokale og turister fra alverdens lande. Duften af fisk, kød, krydderurter og ost frister alle dine sanser.

Hvis du planlægger at spise i Chania, anbefaler vi, at du søger lidt væk fra havnen. Bare et par gader op i mod byen. Her findes et utal af gode restauranter, der serverer autentiske græske retter – vel at mærke til priser der er langt mere attraktive i forhold til restauranterne helt tæt ved havnen.

chania_havnefyret chania_hestevogne chania_moskeen

Vi kan varmt anbefale restaurant Semiramis. Restauranten er indrettet i en åben middelalder ruin. Her er en dejlig atmosfære, betjeningen er helt i top og der er græsk live musik hver aften i hele sæsonen. Spisekortet indeholder både græske og internationale retter, der alle er veltilberedte. Prislejet er middel for Chania.

 

 

hellasvilla_ribbonalmyrida_ribbonvideo_ribbon